ADPM Business Recomandarea ADPM

Studiu: Facebook ne face mai nefericiti si ne poate distruge viata sociala autentica

Scris de Alexandru Manea

Reteaua de socializare Facebook ne face mai nefericiti si ne poate distruge viata sociala autentica. Acesta este rezultatul unui amplu studiu, intitulat Happiness Research, realizat in Danemarca.

facebook-stress

Reteaua de socializare Facebook ne face mai nefericiti si ne poate distruge viata sociala autentica. Acesta este rezultatul unui studiu realizat in Danemarca pe un esantion de peste o mie de persoane, cu varsta medie de 33 de ani.

Jumatate din acestia au fost lasati sa foloseasca in continuare reteaua de socializare, iar cealalta jumatate a stat, timp de o saptamana, fara acces la Facebook.

facebook-studiu-2

88% dintre cei care nu au mai intrat pe reteaua de socializare au declarat ca se simt fericiti, in timp ce doar 81% dintre cei care inca foloseau Facebook au spus ca se simt in acest mod.

84% dintre cei care au stat departe de Facebook au spus ca au inceput sa aprecieze viata lor cotidiana, spre deosebire de 75% din cei care au stat zi de zi pe Facebook.

12% din cei care au renuntat la Facebook au spus ca se simt nemultumiti, spre deosebire de 20% din cei care verificau zilnic feed-ul social.

studiu-facebook-5

In plus, 55% din cei care au ramas pe Facebook au spus ca se simt stresati, in timp ce aceia care au renuntat la reteaua de socializare au marturisit ca au castigat o viata sociala mult mai buna, s-au concentrat mult mai usor asupra a ceea ce aveau de facut zi de zi. In acest timp, cei care inca foloseau Facebook nu au simtit nicio imbunatatire in acest sens.

Sursa: Happiness Research Institute

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu

*