Evenimente

Rodica Benintendi si Galyna Pinzari – un dialog al artelor intr-o expozitie comuna organizata la Monaco

Scris de Alexandru Manea

Monte-Carlo, sambata 12 noiembrie: Artista Rodica Benintendi a prezentat prima sa expozitie individuala sustinuta la Monaco, pictura comunicand cu moda gratie viziunii designer-ului Galyna Pinzari.

galyna-pinzari-rodica-benintendi-expozitie-monte-carlo-3

Destinatie a scenei cluburilor din Monte Carlo, Zelo’s a primit o incantatoare metamorfoza intampinand o expozitia „Je Co-exist” a Rodicai Benintendi, reprezentanta a noii generatii in Suprarealism, ce a surprins alaturi de designer-ul Galyna Pinzari cu o invitatie spre sinergia artelor.

„Daca ar fi sa va vorbesc despre sentimentele din care s-au nascut lucrarile pe care le vedeti astazi aici, m-as rezuma la fascinatia mea pentru  forta de a trai alaturi de un tumult interior ce ne poarta de la ratiune la emotie, de la nostalgie la entuziasm sau de la frica la vis. Esenta umana captata intr-o simpla, continua dar implinitoare lupta.” a declarat Rodica Benintendi, prezentandu-si prietena, in seara vernisajul in calitate de omoloaga din couture pentru crezul sau in eleganta eterna ca imbold al reintoarcerii la substanta, alegorie pentru nobletea spiritului.

galyna-pinzari-rodica-benintendi-expozitie-monte-carlo-15

galyna-monte-carlo-expozitie

galyna-pinzari-rodica-benintendi-expozitie-monte-carlo-9

galyna-pinzari-rodica-benintendi-expozitie-monte-carlo-6

Pulsand din expresia nealterata a subconstientului ce contureaza manifestul suprarealist, lucrarile Rodicai Benintendi au primit replica din partea Galynei creatii in care stilul este descatusat de influenta unei senzualitati fortate si avangardei ca fronda, asemeni unei interpretari ale principiile lui Rousseau de esenta benefica, neviciata de ecoul societatii.

galyna-pinzari-rodica-benintendi-expozitie-monte-carlo-4

Evenimentul a fost onorat de prezenta Excelentei Sale, dr. Constantin Turchina, Consulul Onorific al Romaniei la Monaco, Excelentei Sale dl Ambasadorul Italiei la Monaco, dl Antonio Morabito, precum si de cea iubitorilor de arta din randul comunitatii expatilor din Principat.

Gazda evenimentului, Gigi Forciniti, proprietatul Zelo’s a salutat vernisajul printr-o seara complimentata de specialitati haute cuisine si muzica live.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu

*