Stiri externe

Madonna, discurs despre sexism si misoginism la Billboard „Women In Music”

Scris de Emanuel Baran

Madonna a dat in vileag sexismul si misoginismul de care a avut si are parte in showbiz intr-un discurs emotionant la gala Billboard „Women In Music”.

madonna-billboard

Castigatoarea trofeului „Femeia Anului”, faimoasa cantareata americana a recunoscut deschis luptele si obstacolele pe care le-a depasit de-a lungul anilor. Madonna a vorbit punctual despre sexism si misoginism, lucruri de care a avut parte in culisele carierei de succes.

“Stau in fata voastra ca o rogojina. Vreau sa spun ca un entertainer femeie”, a spus Madonna pe scena Billboard. “Va multumesc ca mi-ati recunoscut abilitatea de a-mi continua cariera pentru 34 de ani, in ciuda sexismului tipator, a misoginismului si a hartuirilor constante si a abuzurilor neincetate”, a explicat artista.

Madonna a vorbit, de asemenea, despre dublul standard ca femeile in muzica si in societate, in general, au parte de experiente care le arata ca daca esti femeie trebuie sa intri in joc.

„Ti se permite sa fii draguta, simpatica si sexy. Dar nu te da prea inteligenta. Sa nu ai o opinie este insa limita. Ti se permite sa te imbraci ca o curva, dar nu sa-ti si posezi statutul. Si sa nu iti impartasesti fanteziile sexuale cu lumea”, a spus ea. „Fii ceea ce barbatii isi doresc sa fii, dar si mai important, fii acea femeie care se simte in largul ei cu alti barbati. Si in cele din urma, sa nu imbatranesti. Pentru ca a inainta in varsta este un pacat. Vei fi criticata si discreditata astfel incat sa nu mai fii difuzata la radio”, a adaugat Madonna.

Vedeta de 58 de ani a adus in discutie perioada din jurul lansarii albumului „Erotica” si a cartii „Sex”. Si-a amintit ca a fost etichetata de presa ca „tarfa si vrajitoare” si chiar comparata cu Satana. La un moment dat, Madonna nu s-a mai putut abtine si a izbucnit in lacrimi.

„Mi-am spus ‘Stai putin, nu Prince apare pe scena cu tocuri si ruj, cu fundul la vedere?’ Da, asa era. Dar el era barbat. A fost prima data cand am inteles, intr-adevar, ca femeile nu au aceeasi libertate ca barbatii”, a mai spus ea.

„Oamenii spun ca sunt controversata. Cel mai controversat lucru pe care l-am facut vreodata a fost sa ma bag peste tot”, a marturisit vedeta. Si in stilul binecunoscut al Madonnei, si-a incheiat discursul amar indreptandu-l catre cei care o urasc.

“Pentru toti cei care ma trimit la dracu, spun ca nu pot, ca nu voi face sau ca nu ar trebui sa fac – indarjirea voastra ma face mai puternica, ma determina sa merg mai departe, sa lupt pentru ceea ce sunt astazi. Toate astea m-au facut femeia din prezent. Asa ca va multumesc!”, a incheiat Madonna.

Despre autor

Emanuel Baran

Scrie un comentariu

*