ADPM Beauty Recomandarea ADPM

Cu ce parfumuri se dadeau vedetele celebre de altadata

Scris de Alexandru Manea

Vedetele celebre de altadata, din anii de glorie ai Hollywood-ului, si nu numai, aveau parfumurile lor preferate, o parrte dintre ele fiind in prezent greu de gasit. Iata ce branduri foloseau, parfumuri carora le-au fost fidele aproape intreaga viata.

parfumuri-vedete

Vedetele din anii de glorie ai Hollywood-ului, si nu numai, au cucerit nu doar publicul, prin frumusetea lor si prin rolurile interpretate, dar erau si irezistibile atunci cand isi faceau aparitia pe platourile de filmare sau la evenimentele cu staif de la acea vreme.

Un detaliu semnificativ in acest sens il reprezenta faptul ca miroseau de fiecare data incredibil de bine. Vedetele de altadata aveau anumite parfumuri preferate, carora le erau fidele si cu care erau deseori asociate in memoria celor care le cunosteau.

marilyn-monroe-parfum

Marilyn Monroe folosea Floris Rose Geranium si Chanel no 5.

Pe primul l-a folosit, de altfel, si in timp ce filma celebrul film “Some Like It Hot”. Parfumul nu se mai fabrica in prezent, existand doar varianta de esenta pentru baie.

jackie-kennedy-parfum

Jackie Kennedy: Joy by Jean Patou

Acest parfum a fost ani la rand cel mai scump din lume. Pentru doar o sticla se foloseau peste 10.000 de flori de iasomie si peste 300 de trandafiri. Formula a fost creata in 1929 si a devenit unul din cele mai de succes parfumuri din istorie, fiind votat si ca Parfumul secoului in 2000 la FiFi Awards.

grace-kelly-parfum

Grace Kelly: Creed Fleurissimo

Grace Kelly a purtat acest parfum inclusiv la celebra nunta din 1956 cand a devenit Printesa Grace de Monaco, si a fost ales chiar de sotul ei, Printul Rainier.

elizabeth-taylor-parfum

Elizabeth Taylor: Jean Desprez Bal a Versailles

Elizabeth Taylor a fost prima vedeta de la Hollywood care si-a lansat propria linie de parfumuri. White Diamonds, spre exemplu, ramane in prezent drept cel mai de succes. In urma cu cinci secole, insa, Taylor obisnuia sa poarte Jean Desprez Bal à Versailles, un parfum oriental creat in 1962. L-a purtat inclusiv in timp ce o interpreta pe Cleopatra. I-a daruit parfumul si prietenului ei, Michael Jackson, care, fascinat de actrita, l-a purtat o mare parte a vietii.

printesa-diana-parfum

Printesa Diana: Quelques Fleurs

Diana a purtat inclusiv la nunta ei, din 1981, acest parfum. Ani mai tarziu, Printesa Inimilor a devenit fascinata de 24 Faubourg – Hermès, creat in 1995 de Maurice Roucel.

ava-gardner-parfum

Ava Gardner: Creed Fleurs de The Rose Bulgare

Ava Gardner folosea Creed Fleurs de The Rose Bulgare, dar si Guerlain Mitsouko ori Fracas – Robert Piguet. Se zvoneste ca, in vremea cand era maritata cu Frank Sinatra, dupa ce se certa cu acesta, obisnuia sa stropeasca treptele casei, pana la dormitor, cu parfum pentru a-I da semne sotului ca este hotarata de impacare.

audrey-hepburn-parfum

Audrey Hepburn: Givenchy L’Interdit

A fost creat special in 1957 pentru Audrey Hepburn de Hubert de Givenchy. Desi initial isi dorea sa ramana doar al ei, modelul a fost lansat pe piata in anii 60. In perioada ce a urmat, actrita a devenit pasionata de Creed Spring Flower, un alt parfum creat special pentru ea.

katherine-hepburn-parfum

Katherine Hepburn: Guerlain Vol de Nuit

Inca din anul 1933 actrita era pasionata de Vol de Nuit, un parfum lemnos si condimentat, cu bergamota, iasomie, vanilie.

lauren-bacall-parfum

Lauren Bacall: Diptyque L’Ombre Dans L’Eau

Actrita adora parfumurile casei franceze Diptyque Paris, purtand in special L’Ombre Dans L’Eau and Opone, pe baza de afine si trandafir bulgaresc.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu

*