ADPM Business Stiri externe

Au murit dar fac milioane de dolari! Iata cele mai bogate vedete care nu mai sunt printre noi!

Scris de Alexandru Manea

Revista Forbes a intocmit topul celor mai profitabile celebritati care nu se mai afla printre noi. Sunt nume celebre care, la multi ani de cand au murit, alimenteaza o industrie extrem de profitabila in jurul numelor lor. Iata cine sunt cei mai bogati!

Cateva din celebritatile care nu se mai afla printre noi produc inca zeci, chiar sute de milioane de dolari anual. Au fost atat de mari si de iubiti, incat si dupa moartea lor publicul cumpara produse si servicii ce tin de numele lor. In jurul acestora s-au construit adevarate industrii de entertainment si de business care alimenteaza anual conturile celor care le administreaza averile. Iata ce s-a intamplat in 2015, spre exemplu, totul calculat si prezentat de revista Forbes.

michael-jackson-bucuresti

Pe locul 1 se afla Michael Jackson. Din 2009, de cand a murit, si pana in prezent, Megastarul a generat incasari de peste 1 miliard de dolari. In 2015, chiar daca nu s-a lansat niciun album sau alte proiecte marete, proiectele ce includ numele lui au adus 115 milioane de dolari. Banii provin din vanzarea de albume, difuzare pieselor sale si a celor din catalogul MiJac Music si Sony/ATV, dar si din reprezentatiile show-ului The One – Cirque du Soleil.

elvis-presley

Pe locul 2 se afla Elvis Presley. Artistul, decedat in 1977, a generat 55 de milioane de dolari, in mare parte din vanzarea noului album, Elvis Presley Forever, din compilatia de timbre lansata in America sau din vanzarea de bilete pentru vizitele din Graceland.

bob-marley-palarie

Pe locul 3, la capitolul celebritati, se afla Bob Marley, cu 21 de milioane de dolari, proveniti din activitatea Marley Beverage Company sau House of Marley.

cele-mai-frumoase-brunete-elizabeth-taylor

Pe locul 4 se afla Elizabeth Taylor, cu 20 de milioane de dolari, din licitatii si vanzarea parfumurilor sale.

marilyn-monroe-rochier

Pe locul 5 se afla Marilyn Monroe, cu 17 milioane de dolari, din vanzarea produselor (haine, lenjerie), business manageriat de Authentic Brand Group.

john-lenon-nunta

Pe locul 6 se afla John Lenon, cu 12 milioane de dolari, din vanzarea de albume si proiectele cu Cirque du Soleil

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu

*